Hi, laat ik mij even voorstellen

‘Ik werk graag ervaringsgericht en lichaamsgericht. Dit betekent dat we niet elke sessie alleen maar zullen praten.’

Mijn naam is Julia Bouws, psycholoog en coach in Amsterdam en Online. Van jongs af aan was ik nieuwsgierig naar de mens en naar menselijk gedrag. Wat maakt dat mensen zich op een bepaalde manier gedragen? Hoe beïnvloeden opvoeding en jeugd je verdere leven? Welke aspecten maken mensen gelukkig en veerkrachtig? Deze nieuwsgierigheid leidde tot een studie Psychologie en tot stages bij uiteenlopende bedrijven. Met een diploma op zak en een brein vol theoretische kennis begon ik mijn carrière als psycholoog in de Geestelijke Gezondheidszorg.

Ik heb daar veel geleerd en veel ervaring opgedaan in het behandelen van verschillende psychische vraagstukken. Ik heb daar ook ontdekt hoe mooi ik het vind om mensen te helpen in het zich weer krachtiger voelen en in het weer krijgen van regie over hun eigen leven. Tegelijkertijd liep ik bij deze bedrijven aan tegen de klachtgerichte en eenzijdige manier van hoe naar mentale gezondheid wordt gekeken. Mijn praktijk Julia Psychologie is ontstaan vanuit de behoefte om mensen meer te kunnen helpen vanuit mijn holistische visie op mentale gezondheid en om te kunnen werken vanuit mijn eigen waarden: vertrouwen, autonomie en vrijheid. 

Mijn visie op mentale gezondheid

Daar waar in de reguliere Geestelijke Gezondheidszorg mentale gezondheid en therapie voornamelijk wordt benaderd vanuit jouw klacht en vanuit het hoofd (zoals je gedachten en overtuigingen), benader ik mentale gezondheid vanuit een holistische visie. In onze sessies vind ik het daarom belangrijk om naar jouw vraagstuk te kijken vanuit verschillende hoeken, 

bijvoorbeeld vanuit jouw gedrag, gevoelens, gedachten, lichaam, leefstijl, zingeving en tot nu toe opgedane levenservaringen. 

Kortom: Mind, Body & Soul.
Daarnaast werk ik graag ervaringsgericht en lichaamsgericht. Dit betekent dat we niet elke sessie alleen maar zullen praten, 

maar dat we ook oefeningen zullen doen zodat je op een dieper niveau kan leren en ontwikkelen. Daarnaast vind ik het belangrijk om elk traject persoonlijk en op maat te maken.

Geen gestandaardiseerde protocollen, maar een unieke aanpak voor elk persoon. 

Opleidingen

Schematherapie bij Vlokhovenopleidingen
EMDR Basiscursus bij Educas 
Holistisch Coach opleiding bij De Upstarter 
Acceptance & Commitment Therapy bij ACTinActie
Cognitieve Gedragstherapie bij Vlokhovenopleidingen
Master Klinische Ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam
Bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam
Na het behalen van mijn Master Klinische Ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heb ik mijzelf laten scholen in Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance & Commitment Therapy, Holistisch Coaching, Schematherapie en EMDR. Daarnaast heb ik mij verdiept in Mindfulness, Holistische Psychologie en Positieve Psychologie. Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen waar ik de registratie Psycholoog NIP heb. Dit betekent dat mijn diploma's, certificaten en werkervaring door hen gecontroleerd en geaccrediteerd zijn

Cliënten omschrijven mijn aanpak als warm, positief, professioneel, oprecht en betrokken. Heb je het idee dat mijn visie bij jou past? Dan hoor ik graag van je!